woensdag 26 november 2014

drie redenen om toch te gaan...

Zo gaat het vaker...
we kijken naar het weerbericht 
kijken vervolgens naar elkaar
geen woorden nodig
spullen pakken
planning maken en GAAN !!!
dan weet je wel waarom
;-)

eind november buiten ontbijten
Na een heerlijke en gezellige sushi avond met (schoon)pa in Arnhem vertrekken we met de wagen volgeladen naar PBF. 
Het mooie weer (reden 1), een georven stoel (reden 2) en de keuken moet leeg ivm met  nieuwe klussen in huis (reden 3) zijn hele goede redenen om te gaan, zo komen we om 1 uur s' nachts, enigszins vermoeid maar tevreden aan. 



We maken in PBF veel gebruik van krijgertjes die maken dat we er toch al redelijk comfortabel bij zitten. Dit pracht exemplaar was ook beslist weer de moeite waard en past precies in het toekomstige plaatje van het huis zoals G dat in haar hoofd heeft. 

Na een kort maar tevreden nachtje worden we wakker door de zon en gaan we met een nespressootje in de hand ons terrein verkennen. In de schuur treffen we op meerdere plekken dit  aan ->.
De uil is terug ! 
Later zien we dat ook in de schuur bij Frank & Gerdi een (ander) pracht exemplaar van de kerkuil zijn intrede voor de winter heeft gedaan. 
Onze dag begint goed. 

Daarnaast heeft Philippe ook een verrassing voor ons. Hij heeft een paar eerste zinken vensterbankjes gemaakt zoals die oorspronkelijk op het huis zaten. Zussen R & A die al de kozijnen hebben geverfd krijgen nu echt eer van hun werk! 



de nieuwe badkamerraampjes

Tijd om aan de slag te gaan. 
De keuken moet leeg omdat er mannen (?) met het isoleren van de keuken gaan beginnen (het avontuur met 'Thomas en de 17-meter lange vrachtwagen' was niet voor niets...). 
En dus ontstaat er in de eetkamer een -eigenlijk heel gezellige-"nood keuken". 




De keuken is leeg en dus kan die vloer geëgaliseerd en geïmpregneerd worden zodat de betonnen vloer waterdicht wordt en tzt kan worden geverfd.


De dakgoten worden leeg gehaald en een aantal planken van de schuur zijn in de olie gezet. 
En na hard werken is het goed borrelen.
PROOST ! 

Het weerbericht voor aanstaande weekend al gezien.....?



 ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten